Omistaako rahamme jokin kasvoton megapankki vai me itse?

Maailman ensimmäinen rahansiirto kämmenessä olevaan siruun tapahtuu Suomessa, uutisoi Kauppalehti 24.02.2015. Ostaminen ja myyminen sirun avulla tuo mieleen Raamatun Ilmestyskirjan ennustuksen. Kysymys ei kuitenkaan ole uskonnollinen vaan talouspoliittinen.

Ihmisten siruttaminen eli sirun sijoittaminen ihmisen käteen on vaihtoehtomedian suosituimpia keskusteluaiheita. Taustalla on Ilmestyskirjan ennustus, joka kuuluu näin:

”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku” .

Yleisen käsityksen mukaan Raamatun tekstit tulkitaan uskonnollisesti, mutta tässä ei ole kyse uskonnosta.

Jos ihmisen rahaomaisuus siirretään siruun, kuka lopulta omistaa tuon rahan? Rahasiru – tai ”pedon merkki” – ei ole suinkaan uskonnollinen asia vaan talouspoliittinen. Se, joka hallinnoi sirujen lukulaitteita, hallinnoi myös yksilöiden rahaa.

Jos rahaa voi käyttää vain sirunlukijan avulla, ei rahasta ole lopulta muuta hyötyä kuin suhteessa sirunlukijan teknologiaan, ja sen teknologian hallinnoijaan. Ilmestyskirjan varoitus ei ole siten uskonnollinen. Se on vahvasti ihmisoikeuksien, yksilönvapauksien ja lopulta taloudellisen itsenäisyyden puolustamista.

Käteisen käyttömahdollisuudet ovat universaalit, valuutanvaihdon kautta sananmukaisesti maailmanlaajuiset. Sirurahan käyttäjä on lopulta pelkkä orja, sirunlukijateknologian eli ”pedon” omistama vanki.







Uusimmat artikkelit

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

joulukuu 02, 2015

Vesipainajainen voi olla totta pian – Vietnamissa se jo on

marraskuu 18, 2015

Muslimi-invaasio Itävallan näkökulmasta

marraskuu 05, 2015

Haluaako Greenpeace tuhota Helsingin?

lokakuu 16, 2015

Kolme kirjaa Karjalan palautuksesta

syyskuu 29, 2015