Väestötiheys Euroopassa

Kun katsot nämä kolme kuvaa, et enää koskaan ajattele Suomesta samalla tavalla.

Meille on selitetty, suomalaisen hallinnon korkeimmalta taholta, kuinka voimme olla ”ytimessä” tai kuinka Suomi on paras kansainvälisissä vertailuissa. Kaikki median esittämä propaganda asettuu kuitenkin uuteen valoon, kun tarkastelee kolmea täysin todellista ja realistista kuvaa.

KUVA 1: Väestöntiheys EuroopassaSuomi kuuluu uuteen liittovaltioon, jonka standardit, lainsäädäntö ja direktiivit tulevat alueilta, joilla asuu kymmeniä miljoonia ihmisiä yhden suomalaiskunnan alueella.

Se mitä keskieurooppalainen pitää hyvänä tai huonona, vaarallisena tai toivottavana, perustuu täysin erilaisille olosuhteille kuin mitä harvaan asutussa Suomessa.

Suomi on eurooppalaisessa kontekstissa yksinkertaisesti tyhjä. Vaikka tonttien ja asuntojen hinnat ovat nousseet järjettömän korkealle tasolle, Suomen tulisi olla edullisen maan ja tilaa vievän elinkeinon maa, mitä metsäteollisuus toki onkin.

Direktiivejä noudattavana heikkona valtiona Suomi ei näytä ymmärtävän, että meille ei sovi urbaani monikulttuurimalli, vaan omaperäinen laajojen alueiden, tilan runsauden ja sen synnyttämän avaruuden yhteiskunta.

KUVA 2: Lentoliikenne EuroopassaSatunnainen kuvakaappaus lentoliikenteestä Euroopassa satunnaisella hetkellä.

Kun ilmastolobby puhuu suureen ääneen ilmaston ”uhkakuvista” suomalaiselle yleisölle, on asenne holhoava ja syyllistävä. Suomalaisten tulisi mukamas lopettaa lomamatkailu Thaimaahan ja jäädä kotimaahaan kuin turpeeseen sidottu maaorja konsanaan.

Matti Vanhanen sitoutui lehtitietojen mukaan Kööpenhaminan ilmastokokouksessa vuonna 2009 lahjoittamaan miljardi euroa joka vuosi suomalaisten veronmaksajien rahoja ilmastorahastoihin. Vaikka kukaan ei enää puhu tästä maksuvelvoitteesta (emmekä siten voi tietää, onko se nyt vuosittaisessa valtion budjetissa), heikko pääministeri Vanhanen joutui lupaamaan summan, jonka käyttötarkoitus jätettiin hämärän peittoon.

Lentoliikenteen tutkakuva osoittaa, kuinka vähäistä on lentoliikenne Suomen alueen yläpuolella. Siinä mielessä Suomi on merkityksetön erämaa eurooppalaiselle bisnekselle, aktiiviväestölle ja kansainvälisille suhteille.

KUVA 3: Itävaltalainen EurooppaKeski-Euroopasta käsin ”Eurooppa” näyttää jokseenkin erilaiselta kuin Suomessa. Ennen eurovaaleja napattu valokuva itävaltalaisesta päivälehdestä paljastaa, että Suomea ei edes näy normaalissa Eurooppa-kartassa.

Tämä asettaa kyseenalaiseksi kaikki puheet ”ytimessä” olemisesta. Yhtä vähän merkitsee ”Suomen maine maailmalla” tai se, ”mitä ne meistäkin ajattelee”.

Tuskin kukaan erityisesti ajattelee Suomesta tai suomalaisista mitään, kun monet eivät edes tiedä, mikä Suomi on tai missä se sijaitsee. Suomi on siten vapaa toimimaan omista lähtökohdistaan, koska kukaan ei lopulta kiinnostu siitä, millaisia ratkaisuja Suomi itsenäisesti voisi tehdä.

* * *

Suomi ei ole eikä koskaan tule olemaan ”ytimessä”. Maamme tulee aina olemaan syrjäinen reunavaltio. Kaikenlaiset yritykset hankkia ”väriä” tai ”elämää” kaupunkien kaduille tulee johtamaan keinotekoiseen lopputulemaan, usein myös väkivaltaan tai kulttuurien yhteentörmäyksiin. Suomen vahvuus voi olla vain verrannollinen Islannin vahvuuksiin – itsenäisyyteen, omaleimaisuuteen ja haluun vetää ”kotiinpäin”.

Meillä ei ole tarvetta yhteisvaluuttaan eikä Schengen-alueeseen, koska Suomi on Keski-Euroopasta katsoen saari, jonne ei voi ajaa 130 kilometrin tuntivauhtia (kuten Saksasta voi ajaa Hollantiin). Pohjois-Ruotsi ja Pohjois-Norja ovat yhtä eristyneitä syrjäseutuja kuin Suomikin. Skandinaviassa ei yksikään maa käytä euroa, koska syrjäinen maa ei saa ihmismassoja kauppoihin.

Pitkien siirtymien jälkeen on luonnollistakin vaihtaa valuutta paikalliseen rahaan. Saksa, Belgia, Hollanti ja Luxemburg ovat jatkuvasti vuorovaikutuksessa keskenään, Suomi ei ole. Vain Viron eurojäsenyys puoltaa Suomen euroa.

Me emme voi kilpailla volyymeillä, hinnalla emmekä massatuotteilla, koska kotimaan markkinat ovat pienet. Voimme kilpailla erilaisuudella, tehokkuudella ja puhtaalla luonnolla.

Voimme erikoistua koska bulkkitavara on käytännössä häviäjänä hintakilpailussa. Voimme jalostaa itse omia raaka-aineitamme sienistä ja marjoista puutavaraan. Mitä pitemmälle ne jalostetaan, sitä enemmän kansakuntamme voi vaurastua.

Suomen ei kannata ostaa kulttuuria ulkomailta (Guggenheim), vaan luottaa omaan kulttuuriin. Suomen tulee elää ajassa, todellisuudessa ja maantieteessä, ei fantasioissa, amerikkalaisessa viihdekulttuurissa tai kuvitella, että joskus Suomessa voidaan viljellä viiniä. Ilmasto ei näytä lämpenevän, koska tiedemiehet ennustavat minijääkautta.

Suomen tulee tunnustaa oma historiansa, oma laillinen alueensa ja tarjota rehellistä omaa tulkintaa historiasta, mukaan lukien sotahistoria ja Karjalan, Salla-Kuusamon ja Petsamon perintö. Suomen tulee tunnustaa itsensä.

Uusimmat artikkelit

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

joulukuu 02, 2015

Vesipainajainen voi olla totta pian – Vietnamissa se jo on

marraskuu 18, 2015

Muslimi-invaasio Itävallan näkökulmasta

marraskuu 05, 2015

Haluaako Greenpeace tuhota Helsingin?

lokakuu 16, 2015

Kolme kirjaa Karjalan palautuksesta

syyskuu 29, 2015