Etninen kartta www.i.ingmur.com -sivuilta

Vuonna 1915 koko Itä-Karjala ja Kuola oli karjalaisten ja lappalaisten asuttamaa aluetta. Slaavilaisia asui lähinnä Pietarissa ja sieltä itään ja kaakkoon. Itsenäinen Itä-Karjala oli looginen johtopäätös kansallisvaltioiden syntyessä

Ensimmäinen maailmansota synnytti eurooppalaisen kansallisvaltion. Kun Venäjän keisarikunta, Itävalta-Unkarin kaksoismonarkia ja ottomaanien valtakunta romahtivat, niiden raunioista nousi useita uusia kansallisvaltioita.

Suomi oli näistä yksi. Samaan aikaan nousivat Viro, Latvia ja Liettua vapauteen. Myös Ukraina ehti olla muutaman vuoden vapaa. Itävallan ja Unkarin alueille nousivat muun muassa Puola, Tsekkoslovakia ja laajentunut Romania.

Oheinen kartta paljastaa etnisen koostumuksen Euroopassa vuonna 1915. Koko Itä-Karjala ja Kuola kuuluvat suomalaisugrilaisiin alueisiin. On täysin loogista ajatella, että Suomen, Viron. Latvian ja Liettuan syntyessä etnisen asutuksen pohjalta suvereeneiksi valtioiksi, olisi myös Itä-Karjala voinut olla oikeutettu, tunnustettu ja toimiva itsenäinen valtio.

Väestö oli enimmäkseen karjalaisia heimoja. Tarkkaa prosenttilukua ei ole saatavilla tähän kirjoitukseen, mutta 1920-luvulla mainittiin Itä-Karjalan karjalaisten väestön osuudeksi ainakin 60 %. Tällä hetkellä karjalan kieli ei ole Itä-Karjalassa virallisessa asemassa, ja asukkaista vain 10 % lukeutuu karjalaisiin. Tämä on suoraa seurausta Venäjän imperialismista sekä Neuvostoliiton harjoittamasta Lebensraum-politiikasta, etnisistä puhdistuksista, väestönsiirroista ja GULAG-vankileireistä.

Jälkikäteen arvioituna suomalaisten vapaaehtoisten toimet itäkarjalaisten tukemiseksi olivat sopusoinnussa eurooppalaisen kansallisvaltion kehityskaaressa – oikeus yhdelle kansalle luoda oma kansallisvaltionsa, jossa puhutaan yhteistä kieltä ja päätetään omista asioista laillisesti valitussa parlamentissa.

Sen sijaan saatiin raaka sotakommunismi, Euroopan ensimmäinen keskitysleiri Vienanmeren Solovetskin saarelle ja 1930-luvun joukkoteloituspaikat, joista Karhumäen itäpuolinen Sandarmoh oli suurin. Siellä heitettiin joukkohautoihin ainakin 10 000 syytöntä karjalaista, suomalaista, venäläistä, juutalaista ja muita kansallisuuksia.

Itä-Karjalan, ja suomalaisen Karjalan (Viipurin lääni) historia on siten kirjoitettu väärin. Suomi ei syyllistynyt sotatoimiin Neuvostoliittoa vastaan, vaan Venäjä ja Neuvostoliitto ovat syyllistyneet imperialismiin, aluelaajennuksiin, etnisiin puhdistuksiin ja kansanmurhiin.

Valloitettuaan Itä-Karjalan, Suomen alueet (Viipurin läänin itäosat, Suomenlahden saaret, osia Kuopion läänistä, Sallan ja Kuusamon itäosat sekä Petsamon) ja uhitellessaan nyt Tynkä-Suomen suuntaan, historia osoittaa Venäjän olevan ainoa paha poika suomalaisugrilaisten ikiaikaisilla asuinseuduilla.

Uusimmat artikkelit

Ns. pankkikriisi oli suurelta osalta rikollista

joulukuu 02, 2015

Vesipainajainen voi olla totta pian – Vietnamissa se jo on

marraskuu 18, 2015

Muslimi-invaasio Itävallan näkökulmasta

marraskuu 05, 2015

Haluaako Greenpeace tuhota Helsingin?

lokakuu 16, 2015

Kolme kirjaa Karjalan palautuksesta

syyskuu 29, 2015